Groeten uit Oldenburg!

Wij maken het!

Het coronavirus heeft al meer dan een jaar invloed op ons privé- en werkleven. Velen van ons hebben hun werkmaatjes lange tijd niet kunnen zien. Vrienden ontmoeten is - of helemaal niet - alleen buiten mogelijk. Sommigen van ons zijn misschien al besmet geweest met het coronavirus of kennen zelfs iemand die met het virus is besmet. De huidige tijd is beslist geen gemakkelijke tijd. We weten allemaal dat het buitengewoon belangrijk is om te voldoen aan de Corona-regels en toch missen we onze vrienden, familie en collega's. Maar juist daarom is het ook een tijd waarin we bij elkaar moeten blijven. Ieder van ons moet het nog een tijdje volhouden, zodat de tijd na de coronapandemie niet zo ver weg is. En dat gaan ons lukken!

De samenhang was en is ook een belangrijk onderwerp van het evi-project. Het gaat om het contact en uitwisseling met onze Europese projectpartners uit Duitsland, Spanje en Nederland. Met veel plezier herinneren we ons nog aan de eerste uitwisselingsbijeenkomst op Mallorca in februari 2020. Des te treuriger is het dat we de projectbijeenkomst in september vorig jaar in Bedum niet hebben kunnen uitvoeren en dat de geplande bijeenkomst in het voorjaar van 2021 in Oldenburg ook niet hebben kunnen realiseren. Waarschijnlijk kan er tot het einde van het project in augustus 2021 geen laatste protestbijeenkomst plaatsvinden. Het risico met zo'n grote groep uit drie verschillende landen te reizen, is voor alle projectpartners te groot.

Ook als we elkaar niet persoonlijk voor het einde van het project in augustus 2021 niet kunnen zien, willen we graag in contact blijven. Uit deze wens ontstond het idee om via een moedige poster groeten te sturen naar onze vrienden uit Duitsland, Spanje en Nederland. Laat je niet gek maken door de coronasituatie, maak het beste van de huidige situatie en blijf vooral gezond!

Op de volgende fotoserie de deelnemers Nenko, Michael, Vanessa en Tanja en de specialisten Beatrix en Dennis van de Gemeinnützige Werkstätten e. V. uit Duitsland zijn met een zelfgemaakte poster te zien.

In de komende weken creatieve groeten uit Spanje en Nederland volgen. Kijk eens op onze website en laat u verrassen!

Een paar woorden aan het einde van het jaar ...

Het is alweer een paar maanden geleden dat alle deelnemers en specialisten elkaar voor het laatst elkaar hebben ontmoet. Dat was bij de eerste uitwisselingsbijeenkomst, waar iedereen naar uitkeek en waar nu met plezier naar wordt terug gekeken. Op dat moment hoopten we nog dat we elkaar weer zouden ontmoeten tijdens een tweede uitwisselingsbijeenkomst in september 2020. Helaas kwam de corona-situatie tussenbeide, zodat er geen ontmoeting kon plaatsvinden. Deze situatie is vergelijkbaar in onze partnerlanden Spanje en Duitsland. Daarom kunnen we elkaar dit jaar niet meer bezoeken. Op ons verlanglijstje voor het nieuwe jaar staat zeker dat we alle deelnemers in het nieuwe jaar weer op een tweede uitwisselingsbijeenkomst willen zien.

Door de coronaregels is het op dit moment lastig om een betrouwbare afspraak te maken. Dus we hebben nog geen datum bepaald. Als er volgend jaar weer een bijeenkomst mogelijk is, kunnen de deelnemers zich verheugen op een uitwisselingsbijeenkomst in Duitsland bij de Gemeinnützigen Werkstätten Oldenburg e.V. en bij het Baumhaus gGmbH. Zodra er een besluit is genomen, laten we dat van ons horen / lezen.

Tot dan wenst het voltallige evi-Team de lezers, alle deelnemers, de specialisten en hun families fijne kerstvakantie en het allerbeste en gezondheid voor het nieuwe jaar!

Het evi-Team

Pagina  
1  2  3  4  
 
 
Arbeit, Teilhabe, Gemeinnützige Werkstätten, Inklusion, Erster Arbeitsmarkt